Κοινωνία της Πληροφορίας |
Στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευημερία και ποιότητα ζωής. Η ανάπτυξή της βασίζεται στη ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.
Οι τεχνολογίες αυτές αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για ανοιχτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση καθώς και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Δημιουργούν νέες μεθόδους εργασίας, νέες δεξιότητες και την ανάγκη για συνεχή μάθηση και προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος. Συμβάλλουν στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής με την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών υγείας, μεταφορών και προστασίας του περιβάλλοντος.
Για την προώθηση της ΚτΠ στην Ελλάδα με τρόπο συνεκτικό και ολοκληρωμένο, έχει ενταχθεί ένα ξεχωριστό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ΚτΠ (ΕΠ ΚτΠ) στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το Ε.Π. ΚτΠ έχει καινοτόμο και οριζόντιο χαρακτήρα, διαπερνώντας διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Αποτελεί σύνολο ολοκληρωμένων και συμπληρωματικών παρεμβάσεων σε διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της ΚτΠ στην Ελλάδα.
Στόχος του είναι να εφαρμοστούν τα σημαντικότερα σημεία της Λευκής Βίβλου της ελληνικής κυβέρνησης με τίτλο "Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας: Στρατηγική και Δράσεις" του 1999 και, παράλληλα, να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eEurope και του Σχεδίου Δράσης eEurope 2002 που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Φέϊρε τον Ιούνιο 2000.
Περιγραφή του Έργου
Ανάδοχος
Φάσεις του Έργου
Μεθοδολογική Προσέγγιση
Αποτελέσματα της Συνθετικής Διάγνωσης
Ημερίδα Παρουσίασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου
Τελικά παραδοτέα του Επιχειρησιακού Σχεδίου
Σύσταση ΣΕΣΥ (Συντονιστική Επιτροπή Συμβούλων Υποστήριξης)
Περιγραφή του Έργου
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ) 2000 - 2006 (Γ' Κ.Π.Σ.), υλοποιείται στην Περιφέρεια Ηπείρου το Έργο που αφορά στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου για δράσεις στη Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) με καθοριστικά θετικές επιπτώσεις στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας.
Η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου. για την ΚτΠ εκ μέρους όλων των Περιφερειών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των σχετικών έργων τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ.
Το Ε.Π. ΚτΠ είναι ένα πρόγραμμα του Γ' Κ.Π.Σ., καινοτόμο, με οριζόντιο χαρακτήρα, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση έργων εφαρμογής και αξιοποίησης των σύγχρονων Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) μέσα σε ένα πλαίσιο σχεδιασμού, προγραμματισμού, υποστήριξης και ελέγχων εκ μέρους της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής.
Ανάδοχος
Η Περιφέρεια Ηπείρου ανέθεσε στα τέλη Νοεμβρίου 2001, μετά από διαγωνισμό, την εκπόνηση του Επιχειρησιακού της Σχεδίου για την ΚτΠ στην Ένωση Εταιριών Συμβούλων - Μελετητών LΟGOTECH AE, REMACO AE και ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ.
Φάσεις του Έργου
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις ως ακολούθως:
1. Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης
2. Ανάπτυξη και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Υλοποίησης
3. Σχέδια Δράσης
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία των Συμβούλων - Μελετητών με ένα μεγάλο αριθμό φορέων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, με προσωπικές συνεντεύξεις, συμπλήρωση ερωτηματολογίων κ.α, ολοκληρώθηκαν οι τρεις φάσεις του του Έργου.
Στην Α' Φάση Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ηπείρου και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, το τεχνολογικό τους περιβάλλον και ο βαθμός διείσδυσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους φορείς αυτούς, καθώς επίσης και το ευρύτερο περιβάλλον δραστηριοποίησης και οι πρακτικές που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο.
Επίσης παρουσιάζεται η συνθετική διάγνωση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τα ανωτέρω κεφάλαια (ανάλυση S.W.O.T, στρατηγικοί στόχοι του Επιχειρησιακού Σχεδίου και περιγραφή των διαφαινόμενων σε πρώτη φάση δράσεων).
Στη Β' Φάση Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, γίνεται μία εκτεταμένη ανάλυση των Στρατηγικών Στόχων σε Μέτρα και σε δέσμες δράσεων καθώς και παρουσίαση της μεθοδολογίας υλοποίησης των προτεινομένων δράσεων.
Στην Γ' Φάση θα παρουσιασθούν Σχέδια Δράσης για τα έργα ή τις ομάδες έργων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των δράσεων που αναφέρονται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό. Τα Σχέδια Δράσης θα περιλαμβάνουν για κάθε έργο ή ομάδα έργων, περιγραφή, προϋπολογισμό, δικαιούχους - ωφελούμενους, σκοπιμότητα, τρόπο υλοποίησης, χρονοδιάγραμμα κ.α.
Μεθοδολογική Προσέγγιση
Η μεθοδολογική προσέγγιση του Αναδόχου για το έργο βασίσθηκε σε δύο άξονες:
- Στην αξιοποίηση του συνόλου του σχετικού τεκμηριωτικού υλικού που αναζητήθηκε και αναβρέθηκε στην Ήπειρο (Μελέτες, στατιστικά στοιχεία, έρευνες αγοράς, ερευνητικές εργασίες, υλικό από συνέδρια, ημερίδες κ.α.). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του συγγενούς έργου RISE (1997 - 1999) (Διαμόρφωση Στρατηγικής για την Κοινωνία των Πληροφοριών στην Ήπειρο) το οποίο είχε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία RISI (Regional Information Society Initiative) η οποία την περίοδο εκείνη χρηματοδότησε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 22 περιφερειακά έργα παρόμοια με το RISE με κοινούς στόχους και κοινές μεθόδους και οργανωτικά σχήματα.
- Στην έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε τόσο με επισκέψεις της ομάδας μελέτης του Αναδόχου στην έδρα των φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, όσο και με την αποστολή και συμπλήρωση εξειδικευμένου ερωτηματολογίου, με στόχο την αποτύπωση των χαρακτηριστικών τους και την καταγραφή των απόψεων, ιδεών, προβλημάτων, αναγκών, προτάσεων για έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ.α. που έχουν σε σχέση με την ανάπτυξη της περιοχής τους στην Κοινωνία της Πληροφορίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο αποτελεί προϊόν συνεργασίας όλων των Φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και οι προτάσεις για σχετικές δράσεις όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών εταίρων, με στόχο τα έργα που θα υλοποιηθούν να ικανοποιούν τις ανάγκες, τους στόχους και τις στρατηγικές της Περιφέρειας ως συνόλου.
Για τον λόγο αυτό προβλέπονται στο Έργο ενέργειες για την ενημέρωση των Φορέων (awareness raising) πάνω στις ευκαιρίες, τις προοπτικές και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των τεχνολογιών της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών στο τόπο τους (όπως η εναρκτήρια ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα στις 4 Δεκεμβρίου 2001) και για την ανάπτυξη συναινετικών διαδικασιών (consensus building) μέσω συνεντεύξεων, ημερίδων κ.α.
Αποτελέσματα της Συνθετικής Διάγνωσης
Ανάλυση SWOT (Strengths-Weaknesses-Opportunities-Threats)
Από την μελέτη και την επεξεργασία των ευρημάτων της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης, και από την Ανάλυση των Δυνατών σημείων και των Αδυναμιών της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως επίσης και των Ευκαιριών και των Απειλών που διαφαίνονται από την ανάπτυξη της ΚτΠ στην Περιφέρεια, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
Τα Δυνατά Σημεία της Περιφέρειας Ηπείρου περιλαμβάνουν:
· το Φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου κάλλους και ποικιλίας,
· την παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των Τ.Ε.Ι. Ηπείρου,
· την ύπαρξη σε λειτουργία εφαρμογών τηλεματικής σε τομείς όπως η τηλεϊατρική,
· η τηλε-εργασία και η τηλε-εκπαίδευση,
· την προβλεπόμενη αύξηση της διείσδυσης των ΤΠΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια στην Α' βάθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση μέσω της υλοποίησης τομεακών · προγραμμάτων,
· την ύπαρξη πολιτικής στον τομέα της καινοτομίας (RIS),
· τα προγράμματα αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα
· και τα αναπτυξιακά έργα του Γ' ΚΠΣ (Εγνατία οδός, Δυτικός άξονας, Λιμάνι Ηγουμενίτσας).
Ως Αδυναμίες αναγνωρίζονται:
· η έλλειψη διείσδυσης των ΤΠΕ στους πολίτες, στις ΜΜΕ, στους φορείς του δημοσίου, στους φορείς υποστήριξης, κ.α.,
· οι νέες αρμοδιότητες που νομοθετήθηκαν στην Περιφερειακή Διοίκηση σε συνάρτηση με την ελλιπή στελέχωση και κατάρτιση,
· η έλλειψη συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης όχι μόνο στις νέες τεχνολογίες και στις μεθόδους του σύγχρονου επιχειρείν, αλλά και στην αλληλεπίδρασή τους
· η περιορισμένη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικής εφαρμογής,
· το υψηλό ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού και η εσωτερική μετανάστευση και αστυφιλία,
· ο κατακερματισμός δομών στήριξης (ΜΜΕ, Αναπτυξιακές Εταιρείες),
· και η γεωγραφική απομόνωση που συντελεί στην εμφάνιση ενδοπεριφερειακών και διαπεριφερειακών ανισοτήτων.
Ως Ευκαιρίες χαρακτηρίζονται:
· η πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
· τα τομεακά προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν και επηρεάζουν την λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου,
· η ζήτηση "καθαρών" αγροτικών προϊόντων,
· οι δυνατότητες ανάπτυξης της μεταποίησης,
· η αναμενόμενη μείωση στο κόστος των υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας λόγω της απελευθέρωσης της συγκεκριμένης αγοράς
· οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού με την αξιοποίηση εφαρμογών διαδικτύου.
· το ότι η Περιφέρεια διαθέτει σημαντικό πολιτισμικό υπόβαθρο,
· η αξιοποίηση της υφισταμένης τεχνογνωσίας στον τομέα της Υγείας,
· οι δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των Μεταφορών,
· η προοπτική συγκράτησης των νέων της περιοχής και αυτών που φοιτούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα,
· η αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης δράσεων της Κοινωνίας της Πληροφορίας από εναλλακτικές πηγές (ΕΠ ΚτΠ, ΠΕΠ, 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο ΕΤΑ, κα),
· οι δυνατότητες απασχόλησης για ΑμΕΑ και κατοίκους απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών και
· η ανάπτυξη των επιχειρήσεων - προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Στις διαφαινόμενες Απειλές (Threats) περιλαμβάνονται
Το ενδεχόμενο μη ορθού χρονισμού της υλοποίησης οριζόντιων και κάθετων δράσεων που είναι δυνατόν να καθυστερήσει την πλήρη ανάπτυξη των δράσεων της Κοινωνίας της Πληροφορίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στους τομείς της εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, εμπορίου και λοιπών τομέων, λόγω της ταχύτερης διείσδυσης των ΤΠΕ σε άλλες χώρες.
Το ενδεχόμενο μη πλήρους εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων της κεντρικής διοίκησης και αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η καθυστέρηση στην αλλαγή της νοοτροπίας όπου ο πολίτης εξυπηρετείται και η πολιτεία εξυπηρετεί.
Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός ως συντελεστής στη δημιουργία κοινωνίας δύο ταχυτήτων πολιτών.
Το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής στη νέα μορφή διοίκησης μετά την υλοποίηση του προγράμματος "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ".
Η απορρόφηση των ειδικών πληροφορικής και επικοινωνιών στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των μεγάλων έργων του Γ' ΚΠΣ.
Προσδιορισμός της Στρατηγικής της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της Κοινωνίας της Πληροφορίας
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα καθορίσθηκαν οι ακόλουθοι Στρατηγικοί Στόχοι για την ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πληροφοριών στην Περιφέρεια Ηπείρου.:
· Στρατηγικός Στόχος 1: Εξυπηρέτηση του πολίτη από το δημόσιο τομέα
· Στρατηγικός Στόχος 2: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
· Στρατηγικός Στόχος 3: Βελτίωση δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - Ενημέρωση Πολιτών
· Στρατηγικός Στόχος 4: Ολοκλήρωση της αναβάθμισης της τηλεπικοινωνιακής υποδομής της Περιφέρειας
· Στρατηγικός Στόχος 5: Ανάπτυξη εφαρμογών και δημιουργία υπηρεσιών Τ.Π.Ε σε τομείς προτεραιότητας όπως ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, η Υγεία και οι Μεταφορές
· Στρατηγικός Στόχος 6: Υποστήριξη της Υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου
Σημαντικοί Παράγοντες Βελτιστοποίησης των Αποτελεσμάτων
Τόσο στην φάση του σχεδιασμού, όσο και στην φάση της υλοποίησης υπάρχει μία σειρά παραγόντων στους οποίους πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν. Οι κυριότεροι από αυτούς, είναι οι ακόλουθοι:
· Αύξηση της κατανόησης και της επίγνωσης των πολιτών στα θέματα της ΚτΠ..
· Συσπείρωση όλων των φορέων-"παικτών" της ΚτΠ - Συναίνεση
· Ανάπτυξη Συνεργιών
· Προτεραιότητα σε εφαρμογές που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών
· Ενθάρρυνση των ΜΜΕ στη χρήση των ΤΠΕ
· Διασφάλιση ότι οι ΜΜΕ διαθέτουν υποστηρικτικές υπηρεσίες & εκπαιδευμένο προσωπικό
· Ενίσχυση των τοπικών εταιριών Πληροφορικής
· Ενθάρρυνση στην χρήση και αξιοποίηση εφαρμογών Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (e-Business)
· Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων για δια βίου εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων και οργανισμών και παροχή σχετικών κινήτρων.
· Μείωση των συνθηκών Κοινωνικού Αποκλεισμού και περιφερειακότητας.
· Δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης
· Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της Τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς (Τηλε-εκπαίδευση, εφαρμογές και περιεχόμενο πολυμέσων κ.α.)
· Επέκταση σε τοπικό επίπεδο των κεντρικών δράσεων εξυπηρέτησης του πολίτη, των επιχειρήσεων, φορέων κ.α. - Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση /Δημοκρατία.
· Ανάπτυξη υπηρεσιών εξυπηρέτησης με την εφαρμογή των ΤΠΕ ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές.
· Διασφάλιση της ελεύθερης και ισότιμης πρόσβασης.
· Αξιοποίηση των ευκαιριών χρηματοδότησης δράσεων της ΚτΠ από κάθε πηγή (Ε.Π. ΚτΠ, ΠΕΠ, 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο ΕΤΑ κ.α.)
· Αξιοποίηση των ΤΠΕ για κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη ιδιαίτερα στους τομείς Τουρισμού, Πολιτισμού και προώθησης των τοπικών προϊόντων.
· Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
· Δημιουργία ευκαιριών για την συγκράτηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πτυχιούχων
· Γεωγραφική κάλυψη του συνόλου της Περιφέρειας
· Ανάπτυξη τηλε-υπηρεσιών (τηλε- εργασία, τηλε-ιατρική κ.α.)
Ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων ημερομηνιών της εκτέλεσης του έργου, ο Ανάδοχος ζητά τη δική σας συνεισφορά στη διαμόρφωση της στρατηγικής για τη μετάβαση της Ηπείρου στην Κοινωνία της Πληροφορίας.
Με σκοπό την μορφοποίηση των αναλυτικών σχεδίων δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου για την Κοινωνία της Πληροφορίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Οργανισμοί και Φορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους για συγκεκριμένα Έργα που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό.
Δεδομένου ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2002, θα πρέπει για το διάστημα των δύο επόμενων εβδομάδων, Φορείς του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικές οργανώσεις, σύλλογοι, κ.α. που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τις προτάσεις τους και το επιθυμούν, να ενεργοποιηθούν επικοινωνώντας είτε με την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου (αρμόδιος κ. Ν. Ντέμος, τηλ. 26510 73607, κ. Μ. Παπαμιχαήλ, τηλ. 26510 83685) είτε με την εταιρία LOGOTECH AE (υπεύθυνος έργου, κ. Ν. Δημητριάδης, τηλ. 210 67.77.805).
Επιτροπή
Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου "Εκπόνηση μελέτης Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου για δράσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας" αποτελείται από τους:
1) Νικόλαο Ντέμο, υπάλληλο της Διεύθυνσης Διοίκησης - Τμήμα Πληροφορικής & Τεκμηρίωσης - Περιφέρειας Ηπείρου, ως πρόεδρο, τηλ. 26510 73607
2) Ευάγγελο Γαλάνη, Τμηματάρχη του Τμήματος Πληροφορικής & Τεκμηρίωσης της Περιφέρειας Ηπείρου - Διεύθυνσης Διοίκησης, τηλ. 26510 39078
3) Μιχάλη Παπαμιχαήλ, μέλος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ Ηπείρου, τηλ. 26510 83685
4) Εύη Παπανικολάου, μέλος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ Ηπείρου, τηλ. 26513 60301
5) Γεώργιο Κούμπη, μέλος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της ΚτΠ-ΥΠΕΘΟ με αναπληρωτή τον Ευστράτιο Μαραγκό.
Η Επιτροπή συνεπικουρείται από τους Κων/νο Κωλέτση και Ιωάννα Κοντοδήμου, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ημερίδα Παρουσίασης του Επιχειρησιακού Σχεδίου
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσιάστηκε στις 16/04/2002 στο Τ.Ε.Ε. τμήμα Ηπείρου (Αραβαντινού 6-8, Ιωάννινα, τηλ. 26510 31323), στην ημερίδα ανοικτής Διαβούλευσης "Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου για Δράσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ) 2000 - 2006 του Γ' ΚΠΣ, με στόχο να διαμορφωθεί και οριστικοποιηθεί ανάλογα με τις παρεμβάσεις που τυχόν θα γίνουν κατά τη διάρκειά της.
Στην ημερίδα αυτή ήταν προσκεκλημένοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι Φορέων (Νομάρχες, Πρόεδροι ΤΕΔΚ, Δήμαρχοι, Γενικοί Διευθυντές Επιμελητηρίων και Οργανισμών κ.α.) καθώς και ο εκπρόσωπος κάθε Φορέα που έχει ορισθεί ειδικά για το Έργο αυτό. Οπωσδήποτε η ημερίδα είναι ανοικτή και σε κάθε ενδιαφερόμενο τόσο για ενημέρωσή του όσο και για υποβολή από μέρους του σχετικών προτάσεων.
Τα Σχέδια Δράσης περιλαμβάνουν την περιγραφή συγκεκριμένων έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών που οπωσδήποτε θα πρέπει να εμπίπτουν στους στόχους του Ε.Π. ΚτΠ, θα καλύπτουν το σύνολο της Περιφέρειας και εφόσον εγκριθούν, θα υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα έξη (6) περίπου χρόνια.
Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου τόσο για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου όσο και για τη δημιουργία ενός ανοικτού διαλόγου ο οποίος ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση και ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.
Πρόσκληση [pdf, 135Kb] |
Πρόγραμμα ημερίδας [pdf, 63Kb] |
Αποτελέσματα από τις Εργασίες της Ημερίδας: "Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου για Δράσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας" [pdf, 171Kb] |
|
|