Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Ηπείρου - Region of Epirus
 
 
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών - ΓΓΔΔ - ΗΔ
Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης
ΕΣΠΑ
’τομα με Αναπηρία και ΜΜΕ
Μπήκες ΚΕΠ!
Μαθητικός διαγωνισμός "Οι Αρχές του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας
  Αρχική σελίδα Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα Αγαπημένα
Επισκεψιμότητα:
Μετρητής επισκέψεων
Τελευταία ενημέρωση:
Αρχική | Εφημερίδα της Υπηρεσίας | Ε.Δ.Α. Ηπείρου | Χάρτης τόπου | Συνδέσεις | English | Επικοινωνία
Έργο - Ρόλος των Σ.Ε.Σ.Υ.
Γενική περιγραφή
Οι Σ.Ε.Σ.Υ έχουν συμβουλευτικό, γνωμοδοτικό και συντονιστικό χαρακτήρα για τις δράσεις της ΚτΠ μέσω εκτέλεσης εμπειρογνωμοσυνών, τόσο προς το Π.Ε.Π, όσο και προς το Ε.Π. ΚτΠ.
Επίσης για την υποστήριξη και ενημέρωση των τοπικών δυνητικών τελικών δικαιούχων και ωφελούμενων. Δεν έχουν διοικητική αρμοδιότητα και δεν παρεμβαίνουν στις διαδικασίες που προβλέπονται για την υποβολή προτάσεων.

Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαία από την Σ.Ε.Σ.Υ η κινητοποίηση και συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως Νομ. Αυτοδιοικήσεις, Τοπικές Ενώσεις Δήμων Κοινοτήτων, δημοτικές επιχειρήσεις, Επιμελητήρια, Τοπικοί Αναπτυξιακοί Σύλλογοι, μη κερδοσκοπικοί Οργανισμοί καθώς και Περιφερειακά Πανεπιστημιακά, Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Ειδικότερα στο έργο της Σ.Ε.Σ.Υ περιλαμβάνονται:
1. Γνωμοδότηση προς τις Διαχειριστικές Αρχές ΚτΠ και ΠΕΠ, για τη σκοπιμότητα αλλά και τη δυνατότητα ένταξης των έργων (προ-αξιολόγηση και γνωμοδότηση προς τις Διαχειριστικές Αρχές για τις προτάσεις πριν υποβληθούν τα οριστικά Τεχνικά Δελτία Έργου από τους Τελικούς Δικαιούχους). Υποστήριξη του τελικού δικαιούχου στην ωρίμανση του έργου. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τα έργα εκείνα που είναι δυνητικά επιλέξιμα και ώριμα σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Η γνωμοδότηση - εμπειρογνωμοσύνη θα βασίζεται σε πρότυπο Δελτίο Περιγραφής Εργου που θα υποβάλλει στο πλαίσιο της πρόσκλησης ο τελικός δικαιούχος, για τον προέλεγχο της σκοπιμότητας ένταξης ενός έργου στο Ε.Π. ΚτΠ και ΠΕΠ. (Μέτρο 2.4 του Ε.Π. ΚτΠ, αλλά και των σχετικών Μέτρων Ε.Τ.Π.Α. των ΠΕΠ).

2.
Η επεξεργασία και η εισήγηση προτάσεων για προώθηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και ο σχεδιασμός και η εισήγηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε διάφορα επίπεδα στους περιφερειακούς δυνητικούς τελικούς δικαιούχους και ωφελούμενους.
Ειδικότερα, είναι αναγκαία η ενοποίηση και κωδικοποίηση των δράσεων της ΚτΠ σε επίπεδο Περιφέρειας στις θεματικές ενότητες:

·Δράσεις σύμπραξης Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων,
·Πολιτισμός - Τουρισμός,
·Δημόσια Διοίκηση – Εκπαίδευση,
·Υγεία,
·Περιβάλλον – Μεταφορές,
·Ευρυζωνικές Υποδομές και Ευρυζωνικές Υπηρεσίες

3. Η διασφάλιση της συνέργιας και η αποφυγή επικαλύψεων των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" με τις ανάλογες δράσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η ανάλυση των σχετικών δράσεων με περιφερειακό χαρακτήρα που εντάσσονται σε όλους τους άξονες του Ε.Π. ΚτΠ (’ξονας 1: "Παιδεία και Πολιτισμός", ’ξονας 2: "Πολίτης και Ποιότητα Ζωής", ’ξονας 3: "Ανάπτυξη και Απασχόληση", ’ξονας 4: "Επικοινωνίες").

4. Η παροχή σε 1ο επίπεδο, υπηρεσιών υποστήριξης στους περιφερειακούς δυνητικούς τελικούς δικαιούχους και ωφελούμενους. Να ερευνά και να προτείνει στην Περιφέρεια και στην Ειδική Γραμματεία για την ΚτΠ, απαιτήσεις και τρόπους για περαιτέρω πρόσθετη εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, μεταξύ των οποίων και η αναγκαιότητα Τεχνικού συμβούλου υποστήριξης, τόσο για την ωρίμανση όσο κύρια για την εκτέλεση και παρακολούθηση των έργων (2ο επίπεδο). Η φροντίδα για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

5. Η επεξεργασία και υποβολή επικαιροποιημένων σχεδίων δράσης για την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια σχετικών με Ευρυζωνικές Υποδομές και Υπηρεσίες, καθώς και η προώθηση και διάδοση των συμπερασμάτων της Ομάδας Εργασίας για την Ευρυζωνική Πρόσβαση η οποία έχει συσταθεί από την Ειδική Γραμματεία για την "Κοινωνία της Πληροφορίας". Οργάνωση και λειτουργία της ΣΕΣΥ:
1. Η Σ.Ε.Σ.Υ συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση, με πρόσκληση του Συντονιστή της τουλάχιστον οκτώ (8) φορές το χρόνο, και σε έκτακτη συνεδρίαση όποτε το κρίνει αναγκαίο ο Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ή ο Γ.Γ της Περιφέρειας.
Για κάθε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας θα τηρούνται πρακτικά τα οποία θα υποβάλλονται στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στον Γ.Γ της Περιφέρειας και στην Ε.Υ.Δ. ΚτΠ.

2. Οι συντονιστές των Σ.Ε.Σ.Υ αλλά και τα μέλη τους μπορούν να καλούνται από τον Ειδ. Γραμ. για την ΚτΠ και τη Δ.Α του Ε.Π. ΚτΠ για διαβούλευση και συντονισμό του έργου των Σ.Ε.Σ.Υ (μέχρι 3 συναντήσεις ετησίως).

3. Ειδικοί εμπειρογνώμονες μπορούν να προσκληθούν από τον Συντονιστή ή από τα μέλη, για να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις και να καταθέσουν συμβουλευτική γνώμη.

Επικοινωνία με τη Σ.Ε.Σ.Υ
Όνομα Ιδιότητα τηλ. fax email
Ι. Σκοπούλης Συντονιστής 26510 97158
6932464201
- scopouli@noc.uoi.gr
Δ. Παπαγεωργίου Μέλος 26510 97159 - jimmy@noc.uoi.gr
Φ. Βάββας Μέλος 26510 72877, 80485 - comkidio@otenet.gr
Α. Μανταλόβας Μέλος - ΠΕΠ 26510 83783-49202
6944588816
- thanmand@mou.gr
Ν. Ντέμος Μέλος 25610-73607 - ntemos@epirus.gov.gr
Χ. Μπίτσης Μέλος 26510 75171 - christos@bitsis.gr
Μ. Παπαμιχαήλ Μέλος - ΠΕΠ 26510 83685 - papamich@mou.gr
Ε. Λάμπρη Γραμματεία 26513 60300 - lambrieleni@hotmail.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

dotΕιδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Ηπείρου
8ης Μεραρχίας 5, 45 445 Ιωάννινα
τηλ: 26513 60500, fax: 26513 60550
email: ipiros@mou.gr - Web site: http://www.peproe.gr

dot
Περιφέρεια Ηπείρου
Β. Ηπείρου 20, 45445 Ιωάννινα
τηλ: 26513 60300, 26513 60301 - fax: 26513 60304
email: ggphp@otenet.gr - Web site: http://www.epirus.gov.gr

dotΕΥΔ ΠΕΠ Ηπείρου

Γραφείο υποστήριξης (help desk) Τελικών Δικαιούχων Πράξεων Κοινωνίας της Πληροφορίας
8ης Μεραρχίας 5, 45445 Ιωάννινα
τηλ: 26513 60550, fax: 26513 60550
email: ipiros@mou.gr - Web site: http://www.peproe.gr

dotΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνίας της Πληροφορίας

Web site: http://www.infosoc.gr
© 2001-2009 Περιφέρεια Ηπείρου Αρχική σελίδα | Χάρτης ιστοχώρου | Συνδέσεις | Όροι χρήσης | Επικοινωνία Διαχειριστής ιστοχώρου